U bent hier

U bent hier

Een dag in 't Stationnetje

Hallo, ik ben Nora, een vrolijke peuter van 18 maanden oud. Wil je weten hoe een dagje bij mijn vriendjes verloopt? Volg dan even mee ...

  • 7u30: mijn papa brengt me naar de opvang. Ik ben nog wat moetjes en mag mijn meegebrachte boterham rustig opeten. Intussen komen er nog heel wat vriendjes toe. Ik speel met hen in de poppenhoek. De baby's rusten wat in hun relax of oefenen hun kruipkunsten en eerste stapjes.

  • 9u30: de jongste kindjes zijn alweer moe en gaan naar bedje. Nu hebben de tantes veel tijd voor mij. Ik geniet van het onthaalmoment en zing op mijn manier luidkeels "goeiemorgen allemaal" mee. We overlopen de foto's van van de aanwezige vriendjes. We kijken naar prenten van de zee en ik leer enkele nieuwe woordjes. Ik krijg een nieuwe luier om en zie mijn grote vriendjes op het potje gaan. Wat hoor ik daar? "tingelingeling, de soep die komt eraan ..."

  • 10u: na de soep is het tijd voor fijn buitenspelen of een begeleide activiteit. Vandaag stempelen we met kurken en verf. Op andere dagen wordt er gedansd, wassen we de popjes, wordt er voorgelezen, ...

  • 11u30: de tijd is voorbij gevlogen. Tijd voor "de patatjes", smullen maar! De jongste kindjes zijn intussen wakker. Zij moeten nog wat geholpen worden met het middagmaal, maar ik kan al flink zelf eten! Na het middagmaal was ik mijn handjes en mondje af en gooi ik mijn slabbetje in de wasmand. Jong geleerd is oud gedaan. Nog wat spelen met de blokken, we maken een hoge toren.
    Geeeeeuw, wat ben ik moe. De tantes doen me een nieuwe luier om en ik ga naar mijn bedje toe. Na enkele minuten ben ik al in dromenland. Intussen spelen de baby's met spullen uit de snoezelkoffer.

  • 14u30: na een deugddoend dutje word ik fris wakker. Een nieuwe luier om en spelen maar! Met de fietsjes rijden in de tuin of de tegels inkleuren met stoepkrijt, buitenspelen is reuze leuk! Intussen liggen de meeste baby's opnieuw in bedje.

  • 15u30: tijd voor fruit en boterhammen. Vandaag eten we appel en meloen. Ik sluit af met een boterham met abrikozenconfituur en een glas melk. Wat had ik een reuzenhonger!

  • 16u15: de eerste kindjes worden alweer opgehaald. Nog wat in mijn fotoboekje kijken en mijn mama komt me zo halen.

Tot morgen allemaal!