U bent hier

U bent hier

Het is nooit de rustige zaadcel die het haalt!

Uit 120 organisaties die hun kans waagden om verkozen te worden voor de jaarlijkse Solidariteitsprijs in De Standaard is De Opvoedingslijn geselecteerd! 24 advertenties van 24 organisaties, verschenen paginagroot in de krant, elke dag eentje tot en met 16 augustus. Een mooie kans om nog meer ouders de Opvoedingslijn te laten ontdekken. De opvoedingslijn koos voor de affiche met titel: “Het is nooit de rustige zaadcel die het haalt!” Wij zetten dit initiatief graag eens extra in de kijker.

Wat doen wij?

De Opvoedingslijn is het unieke medium voor ouders om op een comfortabele en vrijblijvende manier, professioneel ondersteund te worden in de opvoeding van hun kinderen. Ouders kunnen met kleine en grote vragen over opvoeding van kleine en grote kinderen terecht via telefoon of email. Tijdens de telefonische permanentie-uren bieden wij ouders, anoniem, een luisterend oor. (078/15.00.10 , ma-vrij 10 – 13u/14 – 17u, op donderdagavond 19 -21u, niet op woensdag). Wanneer hun vragen zich in schrijftaal laten vangen, kunnen ouders ons mailen, dag en nacht op opvoedingslijn@groeimee.be. De opvoedingslijn is er voor vaders, moeders, grootouders, stiefouders, gescheiden ouders, opvoeders... die behoefte hebben aan een gesprekspartner die luistert, ondersteunt, informeert, adviseert.

Waarom een opvoedingslijn?

Wie met de wagen het verkeer in wil, moet bewijzen dat hij kan rijden en de verkeersregels kent; Wie een netjes opgevoede hond wil, trekt naar de hondenschool; Maar wie een kind op de wereld zet, wordt als het ware voor de leeuwen gegooid. Onvoorbereid. Zonder handleiding. Zonder EHBO-kit. Niet te verwonderen dus dat zich bij de opvoeding regelmatig problemen voordoen en ouders met de handen in het haar zitten. Daarom is er de opvoedingslijn.

INFO: http://www.opvoedingstelefoon.be/