U bent hier

U bent hier

"Uit de schaduw": Nieuwe brochure rond oppasmogelijkheden voor een kind met beperking

De langverwachte brochure rond oppasmogelijkheden voor een kind met een beperking is er!:

 

Uit de schaduw

Er even tussenuit als ouder van een kind met een handicap

Oppas- en opvangmogelijkheden
Zelf zorgen voor een kind met een handicap vraagt vaak heel veel inzet, tijd en energie van ouders en andere gezinsleden. Er even tussenuit kunnen; wat tijd nemen voor jezelf, je partner of je andere kinderen; de kans nemen om je batterijen weer op te laden; … vinden we voor ouders van een kind met een handicap broodnodig en erg belangrijk. Helaas is dit niet vanzelfsprekend.

Waar en hoe vind je een oppasser of oppasdienst voor je kind met een handi­cap? Welke verschillende initiatieven bestaan er, al dan niet specifiek gericht naar kinderen met een handicap? Kan je ook terecht bij de (‘gewone’) kin­deroppasdienst van bijv. De Gezinsbond? Hoe kan je met een gerust hart je kind achterlaten bij de oppasser? Wat als je als zelf met je partner en je ander kinderen eens een paar dagen op vakantie wil? Of met je kind dat extra zorgen nodig heeft? Bij welke opvang kan je kind met een handicap tijdens de vakan­tieperiodes eventueel terecht? Kan je kind met een handicap ook op vakantie of naar een speelpleinwerking? …

Met de publicatie ‘Uit de schaduw’ wil Gezin en Handicap ouders van een kind met een handicap op weg helpen om er even tussenuit te kunnen. In deze publicatie vind je heel wat info over diensten en organisaties die oppas, vakan­tiemogelijkheden, … bieden.

Wenst u deze brochure te bestellen ? :

‘Uit de Schaduw’ is een uitgave van Gezin en Handicap.

Bestellen kan door 13 euro (voor leden van Gezin en Handicap of KVG) of 18 euro (voor niet-leden en professionelen) te storten op het IBANnummer BE60 7895 5189 6470 met vermelding ‘brochure uit de schaduw’ en eventueel je lidnummer.

De brochure wordt je na betaling toegestuurd. Verzendingskosten zijn inbegrepen.